Şehit Filistinli gazeteciler unutulmadı

09.10.2024
Şehit Filistinli gazeteciler unutulmadı

KGK’NIN geleneksel Küresel Başarı Ödülleri Töreni’nde Küresel Gazetecilik Ödülü alan Filistinli gazeteci Zahir Elbek ve Küresel Medya Ödülü alan Filistin Al-Aksa TV Genel Müdürü Sulaıman S.H. Abuseta, yaptıkları konuşmalarda Gazze’de görev başında şehit düşen gazetecilere dikkat çektiler. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise 174 tane gazetecinin şehit olduğuna dikkat çekerek Türkiye dışındaki İslam ülkelerinin bu saldırıya sessiz kaldığını ifade etti.

‘SİZE GAZZE’DEKİ ŞEHİTLERİN VE GÜÇLÜ HALKIN SELAMINI GETİRDİM’

Filistinli gazeteci Zahir Elbek konuşmasıyla duygu sağanağı yarattı. Elbek, “Filistin’in Gazze şehrinde işgal altında doğdum. Soykırım altında yetiştim. Ambargo ve abluka altında büyüdüm. Gazeteci olarak görev yaparken yaralandım. Benim ailemden 16 kişi şehit oldu. Özgür Filistin’e kavuşmak için can veriyoruz. Gazze’de sadece bir yıldır şehit olan 55 insanın arasında 18 bin masum çocuk, 13 bin kadın var. 174 gazeteci görev başında şehit oldu. Gazze’deki şehitlerin ve güçlü halkın selamını size getirdim. Gazze’den ve Filistin’den vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. Unutmadık, unutturmayacağız. Bu değerli ödülü Gazzeli şehit gazeteciler için alıyorum. KGK’ya desteği için teşekkür ediyorum” dedi.

‘İSRAİL BİZE ENGEL OLAMAYACAK’

Filistin’de sık sık İsrail saldırılarına maruz kalan Al Aksa TV’nin Genel Müdürü Sulaimam Abuseta ise “Al Aksa TV olarak teşekkür ederim. Esas hedefimiz Filistin halkının ve gazetecilerin sesini duyurmak. Gazze’de katledilenler sadece gazeteciler değil, gazetecilerin aileleri de katlediliyor. Filistin’de herkes İsrail’in hedefi haline gelmiş durumda. Bizimle ortak duyguları paylaştığınız ve bizi buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Kanalımız İsrail tarafından 12 kez hedef alındı. Biz her şeye rağmen Gazze’den mesajlarımızı iletmeye devam edeceğiz. İsrail bize engel olamayacak. KGK’ya bizleri unutmadığı için teşekkür ederim” diye konuştu.

‘İSLAM ÜLKELERİ NEDEN SESSİZ’

Gecenin açılış konuşmasında Filistin’in Gazze kentinde 1 yıldır sürdürülen katliamlar hakkında konuşan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Maalesef Türkiye dışındaki İslam ülkeleri bu duruma sessiz. Bu durumdan en çok zarar gören meslek grubu gazeteciler. 1 yılda 174 Filistinli gazeteci şehit oldu” şeklinde konuştu.

YAZAR BİLGİSİ