Küresel Medya Akademisi başlıyor

22.09.2021
Küresel Medya Akademisi başlıyor

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Yönetim Kurulu, Ankara’daki genel merkez binasında toplandı ve önemli kararlar açıkladı

KGK Yönetim Kurulu toplantısına genel başkan Mehmet Ali Dim’in yanı sıra genel başkan yardımcıları Bülent Aydemir ve Kahraman Halisçelik ile genel sekreter Lütfü Karakaş, mali başkan Adnan Yüce, yönetim kurulu üyeleri Sefa Karahasan, Banu Şen, Mehmet Duran Özkan, Yusuf Ziya Çakır, Ercan Arslan, Sertaç Virancık ile birlikte Yaygın Medya Meclis Başkanı Buse Biçer Akbaş ve Dış Medya Meclis Başkanı Elşad Eyvazlı katıldı.
KGK Yönetim Kurulu üyelerinin yoğun katılımı sonrasında genel başkan Mehmet Ali Dim’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda başta kurulması planlanan Küresel Medya Akademisi Projesi olmak üzere, üyelik talepleri değerlendirildi ve gazetecilerin sorunları ile medya ve Türkiye gündemi değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, ekim ayında Azerbaycan’ın Fuzuli kentinde hizmete girecek olan havalimanının açılışına Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelecek olan gazetecilerle birlikte katılım, 15 Kasım’da 38’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle KKTC ile bazı ülkelere yapılacak olan ziyaretler gibi konular da ele alındı.

‘GAZETECİLER YETİŞTİRECEĞİZ’

Önümüzdeki aylarda faaliyete girmesi planlanan Küresel Medya Akademisi hakkında bilgi veren genel başkan Dim, KGK bünyesinde medya üzerine teknik eğitimler düzenleyerek hem bu alanda çalışmak isteyen üniversite öğrencilerini çalışma hayatına hazırlamak, hem de hali hazırda bu alanda görev yapan sektör mensuplarının kapasitesini geliştirmek istediklerini söyledi. İletişim fakülteleriyle birlikte ortak bir çalışma yapılacağını açıklayan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, eğitmenlerin gazetecilikte Türkiye çapında mesleki ve akademik anlamda kendisini kanıtlamış kişilerden seçileceğini belirterek, şunları söyledi:

İLK 3’E GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

“Öğrencilere yaklaşık 3 ay olmak üzere her hafta sonu 6’şar saatten uygulamalı eğitim vereceğiz. Bu eğitimler üniversitelerde ya da Ankara’daki genel merkezlerimiz ve İstanbul’daki ofisimizde verilecek. Katılımcılarımıza ‘Dijital pazarlama ve sosyal medya uzmanlığı’, ‘Diksiyon ve etkin iletişim’, ‘Grafik Tasarım’, ‘Rapor ve haber yazma teknikleri’ ‘Reklam–Metin yazarlığı’, ‘Senaryo yazarlığı’, ‘Televizyon haberciliği ve gazetecilik’, ‘Ekonomi haberciliği’, ‘3D animasyon’, ‘Kamu diplomasisi ve algı yönetimi’, ‘İleri seviye fotoğrafçılık’, ‘Kurgu Montaj ve Post Prodüksiyon Teknikleri’, ‘Sinema Yönetmenliği’, ‘Sunuculuk ve Spikerlik’, ‘Röportaj Teknikleri’ ve ‘Savaş Muhabirliği’ gibi başlıklar başta olmak üzere gazetecilik mesleğinin incelikleri aktarılacak. Eğitimleri başarıyla bitiren kursiyerlere, KGK tarafından kurs bitirme belgesi verilecek. Kurs bitiminde yapılacak olan KGK haber yarışması sonrası ilk üçe giren kursiyerlere ödülleri takdim edilecek. Eğitim programlarına katılan kursiyerlere konseye üye kuruluşlarda veya KGK tarafından uygun görülen kurum ve kuruluşlarda ya da işbirliği sağlanan kuruluşlarda staj imkânı sağlanacaktır.”

YÖNETİM KURULUNA YENİ İSİM

Küresel Gazeteciler Konseyi Yönetim Kurulu’nda yaygın medya kontenjanından boşalan yönetim kurulu üyeliğine yedek üyelerden Banu Şen’in davet edilmesine oy birliğiyle karar verildi. Ayrıca, bazı il ve dış temsilcilerde de düzenlemeye gidildi.

‘DERGİMİZE İLGİ YOĞUN’

6 ayda bir çıkan ve hem İngilizce hem de Türkçe yayımlanan KGK dergisi hakkında da bilgi veren genel başkan Dim, siyaset dünyası ve gazeteciler başta olmak üzere vatandaşın da dergiye ilgisinin yoğun olduğunu, bundan duydukları memnuniyeti ifade etti.

YAZAR BİLGİSİ